İZMİR KARŞIYAKA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

4007 TÜBİTAK Bilim Şenliği Basın Duyurusu

 

 

Karşıyaka Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan 117B214 Numaralı “Ailemle Bilime Yolculuk" isimli Proje etkinlikleri, 12-13-14 Ekim 2017 tarihleri boyunca Karşıyaka Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu´nda gerçekleşecektir.

Projenin genel hedefi; bilimsel merakı aile içine yayarak bilimsel süreçleri tanıtmak, aile ve çocuğu bilim insanları ile bir araya getirmektir. Proje ailelerin çocukları ile birlikte bilimsel aktivitelere katılabilecekleri, onlarla bilim konuşabilecekleri, beraber etkinlik tasarlayıp yapabilecekleri, yaptıkları etkinliklerin neden-sonuç ilişkilerini kurabilecekleri ve projeden sağladıkları edinimi günlük yaşantılarında kullanabilecekleri bir ortam sağlayacaktır. Şenlikte çok boyutlu içerik ve etkinlikler yardımıyla; işbirliği, birlikte başarma, kişisel huzur, özsaygı, toplumsal değer duygusu oluşturma, farklı ortamlarda diğer yaş gruplarına yönelik önyargıyı aşma ve kalıplaşmış anlayışları kırma gösterilecektir. Ayrıca bilimin ve teknolojinin iç içe geçmiş yapısı farklı disiplinlerle bütünleşmiş yapıda gerçekleştirilen etkinliklerle güçlendirilecektir.

Proje; bilim, teknoloji, toplum, aile, çevre ve farklı yaş gruplarından bireyler arasındaki etkileşimi sağlayarak katılımcılara disiplinler arası bir bakış açısı kazandıracak, olay ve olguların anlaşılmasında bilimsel ve teknolojik bakış açısının gelişimini destekleyecek, etkileşimli etkinlikler yoluyla katılımcıları “yapan-yaşayan-paylaşan” konumuna getirecektir.

“Ailemle Bilime Yolculuk’’ teması adı altında Şenliğin 1. Gününden itibaren 35 adet atölye çalışmaları ve bilimsel standlar ücretsiz ziyarete açık olacaktır. Çocuklarla birlikte ailelerin de katılacağı geziler düzenlenecek, her yaştan kişinin ilgi duyacağı enteresan gösteri deneyleri düzenlenecektir. Ayrıca bilimsel çevreler ile aile, çocuk ve eğitim çevresinden kişiler düzenlenecek panel ve söyleşi ile bir araya gelecektir.

Düzenlenecek Şenliğe destek veren kurum ve kuruluşlar arasında Karşıyaka Kaymakamlığı, Karşıyaka Belediyesi, Üniversiteler, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Basın ve Medya Kuruluşları, Dernekler ve Vakıflar bulunmaktadır.

 

8 Ekim 2017 Pazar günü saat 24.00´e kadar rezervasyon yaptırabilirsiniz. Rezervasyon yaptırmak için tıklayınız.

Sorularınız için ailemlebilimeyolculuk@gmail.com adresine eposta gönderebilirsiniz..

 

 

03-10-2017

 

 

                                                                                                                  

                                                                             


 

Bahriye Üçok Bulvarı Karşıyaka Hükümet Konağı Kat2 Karşıyaka / İZMİR - 0 (232) 369 11 03

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.